Grau en Nutrició Humana i Dietètica Curs 2024-2025Nou estudi L’objectiu del grau en Nutrició Humana i Dietètica és formar professionals amb una sòlida formació de base científica per al desenvolupament del seu exercici en els següents àmbits fonamentals: clínica, recerca, docència, nutrició esportiva i suplementació, indústria alimentària, restauració col·lectiva i salut pública.
El perfil del titulat en Nutrició Humana i Dietètica correspon a un professional amb coneixements i capacitats relacionades amb les ciències de la salut, amb actitud de servei a la societat, un caràcter actiu i una visió internacional i profundament científica. Objectius formatius Els objectius generals són els següents: Formar professionals amb coneixements i capacitats relacionats amb les ciències de la salut, amb actitud de servei a la societat, un caràcter crític i actiu, i una visió internacional i profundament científica. Adquirir una base científica sòlida en coneixements de ciències bàsiques, ciències socials, ciències de la salut i, en major grau de profunditat, ciències dels aliments. Desenvolupar habilitats i competències per avaluar riscos toxicològics, promoure el consum responsable i racional d'aliments, gestionar projectes d'innovació alimentària, dissenyar i dur a terme activitats orientades a l'alimentació de persones i col·lectius, adequades a les necessitats fisiològiques i, si s'escau, patològiques, d'acord amb els principis de protecció i promoció de la salut, prevenció de malalties i tractament dietètic-nutricional, quan sigui necessari. Emfatitzar la importància de la recerca i la innovació, així com el reciclatge i la formació permanent per mantenir actualitzats els coneixements, habilitats, destreses i actituds que integren la professió. Fomentar les capacitats d'autonomia i treball en equip, estimular el pensament crític i la resolució de problemes, i incorporar els principis ètics i de responsabilitat social per al desenvolupament professional.
Requisits d'accés Batxillerat Accés: proves d’accés a la universitat (PAU), fase general. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de ciències de la salut. Cicles formatius de grau superior (CFGS) Accés: tots els CFGS. Admissió: ponderació de les matèries de modalitat examinades a les PAU vinculades a la branca de coneixement de ciències de la salut. Més grans de 25 anys Opció preferent de la prova d'accés superada: ciències de la salut Més grans de 45 anys Prova d’accés superada i resultat d’apte a l’entrevista Altres Tipus especials d’accés reconeguts per la normativa vigent Altra informació d'accés Codi de preinscripció 81081 Ponderacions Paràmetres de ponderació de les matèries de modalitat de la fase específica de les PAU
Hi ha molts camps en els quals els graduats poden exercir professionalment: Alimentació d’individus sans. Alimentació d’individus que sofreixen malalties agudes o cròniques, en hospitals, ambulatoris, geriàtrics, etc. Indústries alimentàries: informació, disseny i promoció de productes. Administracions públiques: participació en programes de prevenció i promoció de la salut. Organitzacions de consumidors. Educació alimentària i nutricional. Comunicació i divulgació en diversos mitjans. Col·laboració en centres de recerca. Exercici lliure de la professió. Els titulats poden exercir com a dietistes-nutricionistes amb coneixements, habilitats i competències específiques de les ciències dels aliments, nutrició, salut pública, dietoteràpia, nutrició comunitària, qualitat i seguretat alimentària, nutrició aplicada a l’esport i innovació gastronòmica.
L'Escola proposa: Màsters de qualitat amb un perfil eminentment pràctic i enfocats a les necessitats del mercat de treball. Una excel·lent i variada oferta de formació continuada per tal de donar resposta a les necessitats de formació permanent de nivell superior (cursos monogràfics, cursos d'estiu, etc.).
Els estudiants han de cursar, en el marc de la programació dels seus estudis, un seguit de crèdits que corresponen a estades de pràctiques en empreses o institucions relacionades amb el grau que estan estudiant. La càrrega lectiva es dictamina en funció de cada pla d’estudis. Normativa de pràctiques acadèmiques externes
Per obtenir el títol, els estudiants han de realitzar un treball final de grau (TFG) que serveix per avaluar les competències generals que s'han anat adquirint durant el grau i com a síntesi de les habilitats i els coneixements als quals han accedit els estudiants. El treball, tutoritzat, té una càrrega lectiva que es dictamina en funció de cada pla d’estudis. Normativa marc reguladora del TFG
Els estudiants poden cursar part del grau a l’estranger a través del programa Erasmus, que permet seguir els estudis en un intercanvi internacional amb valor acadèmic en una universitat europea. També disposen d'ajuts per dur a terme estades en universitats espanyoles i d’altres continents gràcies a convenis bilaterals, al programa SICUE i a l’expansió del programa Erasmus+. Tota la informació sobre la mobilitat
L'automatrícula és el sistema de matriculació electrònica de la Universitat de Girona. Es realitza a través d'Internet i està disponible per a la major part dels estudis. Accés a l'automatrícula Guia d'automatrícula